Topptur OkändTM 2019

Not knowing what lies ahead, is a journey by itself

Denna säsong innebär att det är den 5:e upplagan av Topptur Okänd som går av stapeln. En fantastisk resa som vi har gjort tillsammans med härliga gäster genom åren. Tack alla!

Årets resa blir inte lika krävande som förra årets äventyr där vi fick bo i tält i 30 graders kyla, stå emot stormvindar och blötsnö. I år kommer vi att bo aningen bekvämare, men fortfarande spartanskt och gemytligt där gemenskapen är i fokus.

I vanlig ordning åker vi till en plats, som för stunden är hemlig, där det varken finns hotell, vandrarhem eller något liftsystem. Bara storslagen natur och berg. Där ska vi tillsammans göra toppturer i fantastisk miljö.

Och som vanligt kan vi utlova ett minne för livet!


Info om resan

Den här resan kräver en del logistik, utrustning och gemensam planering. Dessutom är säkerheten en väldigt viktig aspekt. Så av den anledningen kommer vi att träffas en gång innan resan så att vi gemensamt kan gå igenom de punkter som gäller.

Under kvällen bjuder vi på fika och Lavinkurs Grund Del 1 som är en teoretisk introduktion till verktyg för att hantera sin egen risk i lavinterräng. Vi har nämligen ett krav att du har gått kursen för att få åka med på resan.

Krav & utrustning

God fysik och kunna åka obehindrat i röd backe. Intyg på att du gått SVELAV Intro kurs, SLAO Lavin 0 kurs eller motsvarande. Har du det inte så ingår det i priset och kursen hålls på förträffen.

En grundligare genomgång av packlistan görs på förträffen. Skidor med gåfunktion, transceiver, sond & spade. Har du inte egen utrustning kan du kontakta oss så hjälper vi dig med att hyra i största möjliga mån.

Transport & boende

Transporten till platsen sker med minibuss. Sista biten blir vi antingen utkörda med skoter, dragen med hundspann eller går för egen maskin till platsen där vår förläggning ligger.

Vi bor och lagar mat tillsammans. Boendet kan innebära att vi måste hjälpas åt med att hämta vatten och hugga ved så du får inte vara främmande för lite kroppsarbete utöver de turer vi gör.

Vad ingår i priset?

Priset är inklusive transport, transfer till förläggning och dagsturer, boende, mat, guide och Lavinkurs Grund. Kostnad för eventuell hyra av utrustning tillkommer.

Resdatum Sista bokningsdag Utgångspunkt
28/3-31/3 2019 15/1 2019 Skellefteå
Infoträff Max antal Platser kvar
Ej bestämt 10 Reserv
Pris: 5 995 kr/pers.