MTB Saalbach/Leogang Österrike

28/7 - 3/8 2019

Omgivet av Pinzgau Grass Mountains och Kitzbühel Alperna, har Saalbach Hinterglemm varit den ledande mountainbike regionen i Österrike under många år. Ett fantastiskt nätverk med över 400 km cykelleder i alla svårighetsgrader gör att du inte kommer bli besviken.

På fina och tydligt utmärkta stigar kan du enkelt utforska detta otroligt vackra område, inklusive grannregionen Leogang som ingår i det sk BIG-5 Bike Challenge. Moderna liftar som tar dig upp på höjd för att sen susa utför på milslånga stigar. I resan ingår det dessutom ett sk JOKERCARD som ger dig fri tillgång till de flesta liftarna plus lite till.


Vi klimatreducerar

För varje resenär skänker vi 100kr till Vi-Skogen som genom trädplantering och utbildning ger utsatta människor möjlighet att skaffa sig inkomster och mat på bordet – samtidigt som klimatet blir bättre. Tillsammans kan vi förbättra miljön och rädda människoliv!

Vi-skogen är en svensk biståndsorganisation som arbetar med trädplantering och stöd till människor i länderna runt Victoriasjön. Grunden för Vi-skogens arbete är agroforestry – att plantera träd och grödor tillsammans. Det ger en bättre miljö, ökad tillgång till mat och större inkomster. Sedan starten 1983 har organisationen bidragit till att plantera närmare 120 miljoner träd.

Läs mer på www.viskogen.se

Boka ditt flyg via vår sammarbetspartner

Vill du ha hjälp med att boka ditt flyg för denna resa så rekommenderar vi att du kontaktar vår samarbetspartner XLNT Travel. Dom ser till att du är på plats på bästa sätt så att din resa ska bli så smidig som möjligt.

Kontakta dom direkt via nedanstående mailadress så hjälper dom dig vidare i din bokning av flyg.

Skicka mail till XLNT Travel


Info om resan

Flyg

Ca 2-3 timmar med flyg från Arlanda till Salzburg. Flyg är inte inkluderat i resans pris.

Bokar du flyget själv rekommenderar vi att försöker ha en ankomst ca 11-12 på dagen. Och att du har en avresa från Salzburg mellan 10.30-11.30 eller mellan 14-18. Då ska det finnas fler alternativ från både Stockholm och Köpenhamn att välja mellan.

Vill du istället Låta vår samarbetspartner XLNT Travel hjälpa dig att boka din flygresa så kan du kontakta dom via nedanstående mailadress så hjälper dom dig vidare i din bokning av flyg.

Skicka mail till XLNT Travel

Transfer

I vårt paket är transfer inkluderat. När du anländer till Salzburg flygplats kommer en guide från oss eller vår samarbetspartner att vänta på dig för transport till boendet. Från flygplatsen till Saalbach tar det ca 1.5 timme. Viktigt att vi får info om din flight så vi vet när du landar.

Guidning

Vår guide finns på plats och även en lokal stjärna som känner till området utan och innan och kan visa oss det bästa av det bästa. Vi kommer att cykla ca 6 timmar varje dag så se till att ni har hållit cykelfysiken i trim.

Utrustning att ta med

Cykel - Servad Trail-, All Mountain- eller Enduro-cykel i bra skick. Vi ser gärna att du har en heldämpad och med dropper post. Grova däck är att föredra.
Hjälm (gärna fullface), cykelskor och pedaler, ryggsäck och ryggskydd alternativt ryggsäck med ryggskydd. Pump, gaffelpump, multiverktyg och däckjärn. Extra slang för dina däck. Knäskydd, armbågsskydd. första-förband. Glasögon (goggles).

Önskas cykelhyra så kan du kontakta någon av butikerna i Saalbach. Men gör det i god tid innan så att du inte står utan hoj.

Boende

Vi bor del i dubbelrum. I boendet ingår det frukostbuffé som vi äter tillsammans innan vi beger oss ut på cyklarna.

Måltider

Frukostbuffé på boendet ingår i priset.

Svårighetsgrad

Fokusen ligger på liftburen utförscykling men viss cykling uppför förekommer. Det finns cykling för alla nivåer och du väljer själv vilken nivå du vill lägga dig på. Vi som grupp peppar varandra och hjälps åt att bli en bättre cyklist på alla sätt.

Pass

Se till att ditt pass är giltigt och att ditt namn på din flygbokning stavas samma som i passet.

Visum

Österrike är en del av EU så visum behövs ej.

Mer om Saalbach

Cykling i Saalbach

Avresa Sista bokn. dag Utgångspunkt
28/7 -19 26/5 -19 Salzburg
Hemresa Max antal Platser kvar
3/8 -19 10
Pris från: 5 995 kr/pers.